O le a le mea e fai i le PVC ata tifaga leaga?

 

Po o le a lava uiga lelei o le ata PVC i luga o le MDF facades, i le aluga o taimi na faʻaalia ai se tasi le lelei toe faʻafoʻi.E leiloa mea palasitika, "liliu i fafie", amata ona malepe ma malepelepe i nofoaga o le faʻafefe.E matua iloga lava lenei mea pe a fa'aaogaina i se nofoaga e maualalo le vevela o le ea.E i ai tulaga e le mafai ai ona tatala le taʻavale ina ia le aliali mai se taʻe i luga o le ata.

O mafuaʻaga mo le faʻaalia o sea faaletonu i luga o le ata PVC e mafai ona:

1) Solitulafono o tekinolosi gaosiga i le fale gaosi oloa.E le lava le maualuga o vaega i le PVC film base e nafa ma lona palasitika.Po'o le le lelei o le feso'ota'iga (fa'apipi'i) o vaega ata tifaga multilayer.

2) Le matua o le ata PVC.E leai se mea e tumau e faavavau.I le taimi umi e teu ai, o nisi molelaʻau e malepelepe, o isi e faʻafefe, ma isi e suia a latou meatotino.Fa'atasi, o mea nei e fa'aleagaina ai mea palasitika o le ata i le aluga o taimi.

3) Le teu talafeagai ma felauaiga.Pe a teu pe felauaiga tama'i ta'ai ile malulu (aemaise ile malulu), so'o se a'afiaga fa'ainisinia ile ata e mafai ona malepe i le mea e fa'afefe ai.E tupu o se uta uta faʻatamala, faʻapipiʻi le taʻavale ma se uta mamafa, e tuʻuina atu moni lava ni faʻaputuga o ata PVC.

O le a le mea e tatau ona ou faia i se ata PVC leaga pe afai e le mafai e le masini masini masini lomitusi ona galue i ni mea laiti?Toe lafo atu i le fa'atau oloa e fa'afesuia'i mo se mea fou, tu'u atu se pili i le kamupani felauaiga, po'o le "toso taofi" ma tusi ese ai tulaga lamatia o gau?Foia le tulaga o iai nei e tatau ona talafeagai.O nisi taimi o le faʻalavelave faʻaopoopo o le 10-20 mita o le PVC foil e le totogia le taimi, tupe ma neura.Ae maise lava pe afai o loʻo faʻatali le tagata faʻatau mo a latou meaafale i totonu o le PVC film mo se taimi umi, ma ua uma le taimi.

I lenei tulaga, e tatau ona e taumafai e faia le tele o le ata PVC o totoe.Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaogaina le vaeluaga o fasi pepa, vavae ese le vaega o totoe o le ata mai vaega le atoatoa.

Ae ui i lea, o le tele o taimi, e mafai ona aliali mai ni faaletonu i le umi atoa o le fasi pepa, i le pito o le lola.Ona tatau ai lea ona faataatia le ata i luga o le laulau gaogao o le lomitusi, e faaaoga ai le pa vaevae tutusa.Afai e te manaʻomia le ufiufiina o vaega tetele, e tatau ona e fausia se fausaga i luga o le laulau e taofia ai le ea mai le ulufale atu i le ata i le taimi o le oomiina.Ina ia faia lenei mea, o loʻo tuʻuina atu se faʻaputuga o lapisi chipboard i luga o le laulau vacuum i nofoaga o le a pa'u ai le vaega leaga o le ata, ina ia le aofia ai le avanoa o le faʻafefe o le ata i lenei nofoaga.Ole fasi laupapa pito i luga e tatau ona iai se ufiufi LDCP e mafai ona fa'amauina le avanoa ile ata.

A maeʻa ona tuʻuina le ata, e tatau ona faʻamaufaʻailogaina nofoaga o le malepelepe i se mea faʻapipiʻi faigofie ma se laʻititi laʻititi mo le malosi sili atu.Ma le isi, o le vaega o loʻo i ai le faaletonu e tatau ona tapunia ma soʻo se isi mea e le aofia ai le avanoa e faʻamafanafana ai (e mafai ona e tipi ese le chipboard poʻo le MDF).I le faagasologa o le oomiina o facades, o le ata tifaga o le a fetaui lelei i le lapisi laupapa laupapa i luga o le tasi lima, ma le isi itu.o lona fufusi o le a tuʻuina atu e le faʻapipiʻi masani.Talu ai o lenei vaega o le a tapunia mai elemene faʻavevela, o le ata tifaga o le a le faʻaloloa ma faʻaleagaina iinei, aʻo tumau pea le malosi o le fesoʻotaʻiga ma le lipine faʻapipiʻi.

O le mea lea, o le ata PVC i luga o le MDF facades o le a sili atu ona faʻaaogaina, ma e le lafoina i totonu o se fanua faʻatumu.Atonu e totogi ai au taumafaiga uma.

O nisi vaega o lo'o i ai se fa'ailoga pito maualalo e mafai ona laina sa'o i lalo ole pa'u silicone.O fasipepa o le PVC ata tifaga e tatau ona ufiufi vaega MDF ma se faʻamaufaʻailoga o le 2-3 cm.Ae ui i lea, faʻatasi ai ma lenei auala o le oomi, e maualuga le avanoa e faʻapipiʻi ai (gaʻo) i tulimanu o facades.

O le vitio i le pito i lalo o le tusiga o loʻo faʻaalia ai se membrane-vacuum minipress e mafai ona faʻaogaina ni fasi pepa PVC ata ma faʻaleleia ona toega e aunoa ma ni faʻafitauli.

I le faaiuga, ou te manaʻo e tosina atu le au amata o le faʻapipiʻiina masani o malologa ma tipi i le ata tifaga ma se mea faʻapipiʻi poʻo se isi mea faʻapipiʻi e le maua ai se aafiaga.I lalo o le faatosinaga o le vevela, o le ata lava ia ma le pipii mai le lipine o le a faamaluluina, ma le mamafa o le 1 ATM.na'o le fa'ateleina o le va.


Taimi meli: Oke-27-2020

Tuu lau Feau:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou